2018. feb 25.

5 felejthetetlen reklámfilm, amelyekről ma sem kapcsolnánk el

írta: ngjbp
5 felejthetetlen reklámfilm, amelyekről ma sem kapcsolnánk el

Reklámok. Ha az ember nem hirdetésszervező vagy marketinges, akkor ez a szó leginkább negatív érzéseket ébreszt benne. A reklám az, amin túl kell esni, amit végig kell várni, át kell lapozni, tovább kell kattintani. A reklám elcsúfítja a várost, felhígítja a tévé- és rádióműsort, kitakarja a fél képernyőt. Mindezt látjuk, tudjuk. Ahogy a nyitott szemmel élők előtt az sem titok, hogy a reklámok hazudnak, de legalábbis nem a terméket adják el, hanem csupán egy hazug életérzéshez kötik annak logóját.

essi-vivono-editoriale-810x400.jpg

A Napi Hökkentő mai írásában 5 olyan TV-reklámot idéz fel, amelyek toronymagasan kiemelkednek a műfaj átlagából. Kevésbé hazugak? Nem hinnénk. Nem játsszák ki ellenünk az érzelmeinket? De, pofátlanul! Ezeket a hirdetéseket mégis szívesen néztük meg újra és újra. Vagy azért, mert egy megható történetet mesélnek el, vagy ötletességükkel, esetleg humorukkal bilincseltek a képernyő elé. Lássunk hát 5 zseniális reklámot, amelyekről nem kapcsoltak el a nézők!

Ha szeretnél több ilyen írást olvasni tőlünk, akkor lájkold a Napi Hökkentőt Facebookon, és oszd meg ismerőseiddel ezt a bejegyzést!

5. Kezdjük ezzel a jópofa Audi-reklámmal 2000-ből. Nem is lövöm le a poént annak, aki nem ismeri ezt a gyöngyszemet. Szubjektív listánk 5. helyét azzal érdemelte ki, hogy laza. Nagyon laza.

4. Íme minden idők második leglazább reklámja. Hány doboz Coca-Colát kell venni, hogy szerezzünk egy Pepsit? Örök klasszikus.

3. "Ha a csövekre kötött beteg nem kéri a termékünket, akkor a kabalaállatunk kitépi az infúzióját" - állhat minden idők termékkampányának leírásában. Nem, ez nem vicc... Vagyis az, ráadásul remekül működik! A Panda sajt reklámfilmjei nélkülöznek minden - a kereskedelmi médiában megszokott - politikai korrektséget, és csúcsra járatják a változatos módokon szemét, öncélú trollkodást. Nem végződhet házibuli Panda nélkül! Íme az összes egyben:

2. Most jöjjön egy magyar nyelvű versenyző. A Vodafone korai tévés hirdetései általában szépek (más nézőpontból giccsesek) voltak. Nálunk ez a könnyed, szemkápráztatóan látványos, hangulatunktól függően szíven ütő reklám lett a második kedvencek sorában:

1. Viccelődhetnénk azzal, hogy Elon Musk emelte azóta a tétet, hogy az első helyezett hirdetés lement egy Super Bowl-szünetben, de nem tesszük, mert akkor almát hasonlítanánk össze körtével. Ez az Audi reklám a Napi Hökkentő valaha volt kedvence a műfajban. Másfél perc érzelem, történet, katarzis, na és persze David Bowie. Hogy lehetne ezt fokozni?

A Napi Hökkentő listája most is rövid, hiányos, szubjektív. Ezért arra kérünk Titeket, hogy folytassátok a felsorolást itt vagy Facebookon! Nektek mi volt a kedvenc reklámfilmetek és miért? Ha megtaláljátok, linkeljétek be videót is!

Szólj hozzá

reklám audi vodafone pepsi coca-cola napi hökkentő panda cheese